Specialisaties

Ortheses

Soms is het verwijderen van bijvoorbeeld een likdoorn of het aanpassen van de schoenen niet voldoende om pijnklachten te verhelpen. Dit is regelmatig het geval bij een afwijkende stand van de voet en/of tenen. Een orthese kan dan uitkomst bieden. Dit is een op maat gemaakt hulpstukje van siliconenmateriaal. De stand wordt niet veranderd, maar het pijnlijke punt wordt ontlast.

Nagelregulatie

Een ingroeiende nagel kan een groot probleem zijn. Het doet veel pijn en kan leiden tot een ontsteking. Er zijn verschillende oorzaken zoals verkeerd knippen, te krappe schoenen, stand van de tenen en natuurlijke groei van de nagels. Afhankelijk van de oorzaak wordt er een behandelplan gemaakt. Als alleen (regelmatig) vrijmaken van de nagel niet genoeg is, kan de groei van de nagel begeleid/gecorrigeerd worden. Dit kan door een laagje gel of acryl op de nagel aan te brengen. Ook kan er een beugel op de nagel geplaatst worden. Er zijn verschillende soorten beugels en de juiste wordt gekozen tijdens de behandeling.

Nagelreparatie

Als een nagel niet meer volledig groeit of er moet een stukje verwijdert worden omdat het bijv is aangetast door schimmel dan kan er weer een volledige nagel gemaakt worden met een speciale gel. De gel wordt uitgehard onder een speciale lamp. De kleur wordt zoveel mogelijk aangepast aan de natuurlijke nagel. Zeker voor de zomermaanden waarin de voeten veel gezien worden is dit een super methode. Extra leuk met een mooie lak